Search
Close this search box.

Därför är det viktigt att sökmotoroptimera din hemsida!

Därför är det viktigt att sökmotoroptimera din hemsida!

Genom att skapa en hemsida som är lätt att hitta och navigera på, och som erbjuder värdefullt innehåll, kan du dra nytta av ökad trafik och bättre resultat på lång sikt.

Vi har över 17 års erfarenhet av att hjälpa våra kunder med marknadsföring och att attrahera nya kunder eller ny personal. Oavsett målgrupp ser vi till att vara ditt bollplank och någon du kan ha dialog med och som förstår just era utmaningar och frågeställningar.

När det gäller just webbdesign och webbutveckling så är detta något som under de senaste åren förändrats; tidigare byggde vi hemsidan, lanserade den och sedan var samarbetet klart. Idag bygger vi den, lanserar den och sedan fortsätter samarbetet med hosting och att vi hjälper kunden med sökmotoroptimering och innehåll till både hemsidan samt sociala medier.  

Det finns flera skäl till att just sökmotoroptimering, eller SEO (Search Engine Optimization), är viktigt och här är de främsta:

Ökad synlighet

Majoriteten av internetanvändarna använder sökmotorer som Google för att hitta information, produkter och tjänster. Genom att optimera din hemsida för sökmotorer ökar du chanserna att din webbplats visas högre upp i sökresultaten, vilket leder till ökad synlighet och fler besökare.

Trafikökning

När din hemsida rankar högre i sökresultaten, ökar sannolikheten att användare klickar på länken till din webbplats. Detta resulterar i ökad organisk trafik till din hemsida, vilket i sin tur kan översättas till fler potentiella kunder, prenumeranter eller besökare beroende på ditt mål.

Kostnadseffektivitet

Jämfört med andra marknadsföringsmetoder, som betald annonsering, kan sökmotoroptimering vara mer kostnadseffektivt på lång sikt. När din hemsida väl har nått en hög ranking, kan du dra nytta av ökad trafik utan att kontinuerligt betala per klick eller visning.

Förtroende och auktoritet

Hög ranking i sökresultaten signalerar till användare att din hemsida är relevant och pålitlig. Användare tenderar att lita mer på organiska resultat än på annonser, vilket kan stärka din webbplats auktoritet inom ditt område.

Konverteringar

Genom att optimera din hemsida för relevanta sökord och förbättra användarupplevelsen, kan du locka besökare som faktiskt är intresserade av det just du erbjuder. Detta kan öka konverteringsfrekvensen, det vill säga antalet besökare som genomför önskade handlingar som köp, nedladdningar eller ifyllda kontaktformulär.

Långsiktiga resultat

SEO är en kontinuerlig process, men de insatser du lägger ner på att optimera din hemsida kan ge långvariga resultat. När din hemsida rankar väl och bygger auktoritet, tenderar de positiva resultaten att bestå över tid.

Sammanfattningsvis handlar sökmotoroptimering om att göra din hemsida mer synlig, relevant och användbar för både sökmotorer och användare. Genom att skapa en hemsida som är lätt att hitta och navigera på, och som erbjuder värdefullt innehåll, kan du dra nytta av ökad trafik och bättre resultat på lång sikt.

Frågor?

Arbeta med oss.

Vi är ett företag som styrs av en tydlig värdegrund där ansvar, pålitlighet, utveckling och lojalitet är viktiga ledord. Vår verksamhet präglas av ett tydligt kvalitetstänkande, en hög etisk standard och ett naturligt socialt ansvar.

Vi är införstådda med att vi finns till tack vare våra kunder – det ska prägla vårt förhållningssätt i allt vad vi gör. Vi ser oss inte som leverantörer utan som samarbetsparter till våra kunder. Vi är unika, smidiga och lyhörda och vi vill bygga långsiktiga relationer. Det gör vi bland annat genom att alltid hålla det vi lovat.

Har du frågor om eller vill veta mer om sökmotoroptimering eller om oss så kontakta Andreas Ramlöv på andreas@totalmedia.se eller på 0122-88 90 78

Frågor?

Har du frågor om eller vill veta mer om webb, mediaproduktion eller om oss så kontakta Andreas Ramlöv.