Vinn dina kunder på sikt genom remarketing

Annonsnätverk du bör nyttja för remarketing är Google Ads, Facebook och eventuellt LinkedIn.

Du har säkert varit med om att du tittat på någon julklapp, present eller annan produkt på en hemsida och sedan möts av samma produkt i annonser på olika hemsidor under en period. Detta kallas remarketing, eller retargeting, och är ett mycket effektiv sätt att vinna kunder på sikt.

Så här fungerar remarketing: Du besöker en hemsida, det sparas cookies som visar vilka undersidor och produkter du besökt och dessa cookies används sedan av olika annonsnätverk för att kunna exponera så relevanta annonser för dig som möjligt.

Enligt statistik från Google lämnar 96% av besökarna en hemsida utan att handla eller utföra annan typ av konvertering på den och 49% besöker två till fyra olika hemsidor innan de beslutar sig för ett köp. Det finns också statistik som visar att ca 70% av alla kundvagnar i webbutiker överges utan att ett köp slutförs. Dessa mer eller mindre flyktiga besökare kan du bearbeta genom att annonsera om produkter du vet att de är intresserade av.

Den stora effekt med remarketing är just att du kan skräddarsy vilka annonser du visar för vilka mottagare, baserat på deras tidigare beteende. Istället för att skjuta brett med allmänna annonser kan du utöva prickskytte vid varje exponering. Detta gör att mottagare av en sådan annons klickar på den tre gånger oftare jämfört med en annons de ser för första gången.

Annonsnätverk du bör nyttja för remarketing är Google Ads, Facebook och eventuellt LinkedIn. Genom Google Ads når du ut med dina annonser till tusentals olika hemsidor och genom Facebook kan du hamna i flödet på både Facebook och Instagram. För mer B2B-relaterade annonser kan det dessutom vara bra att använda sig av LinkedIn.

Remarketing har i de flesta fall en bra effekt när det gäller slutförande av köp om det används på rätt sätt och har en genomsnittlig ROI (avkastning på investering) på hela 1 000%!

Visst låter det lockande?

Kontakta oss

Vi brinner för att hjälpa våra kunder till framgång och utveckling med hjälp av marknadsföring, design och kommunikation. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.