Se till att logotyper och trycksaker är vektoriserade

För att uppnå bästa resultat när det kommer till loggor och trycksaker är det viktigt att du som kund har din logotyp som vektoriserad fil. Men vad innebär egentligen det? Och hur kan vi se om sparade filer är i rätt format?

Här reder vi ut begreppen, för dessa är superviktiga för alla er som någon gång vill investera i snygga och proffsiga trycksaker.

Skillnaden mellan en vektoriserad och en icke vektoriserad fil är att den förstnämnda är uppbyggd av matematiska formler. Formler som alltså är beständiga och oberoende av loggans storlek. Detta medför att loggan kan förstoras eller förminskas hursomhelst, helt utan att kvaliteten påverkats. Något som är viktigt för den som exempelvis vill kunna ha sin logga anpassad till såväl små produkter (som anteckningsblock, bläckpennor eller kaffemuggar) som till stora (som exempelvis fasadflaggor, mässmontrar och reklamskyltar).

Vektoriserade filer skapas i regel i Illustrator eller InDesign. Och i dessa program får den vektoriserade filen exempelvis ändelsen .eps, .svg eller .ai. Även vissa pdf-filer är vektoriserade. Så genom att spana in filnamnet, får du snabbt en hint om i vilket format filen både finns och kommer i.

Vi på Total Media och Reklam kan hjälpa dig och ditt företag att få fram rätt format på önskade filer. Vi ser även till att du som kund får rätt filformat på allt som vi skapar åt dig vid framtagandet av en grafiska profil eller logotyp.

Vill du ha mer information? Kontakta ossKontakta oss, så berättar vi mer!

Kontakta oss

Vi brinner för att hjälpa våra kunder till framgång och utveckling med hjälp av marknadsföring, design och kommunikation. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.