Marketing Automation

Kommunikationsvägar

Marketing automation går ut på att läsa av beteendet hos en läsare till ett nyhetsbrev eller besökare till en hemsida. För att marketing automation ska fungera krävs en programvara som spårar beteendet hos besökaren på en hemsida eller läsaren av ett nyhetsbrev. Kopplat till ett e-postprogram sker sedan automatiska e-postutskick beroende på hur mottagaren tidigare agerat.

Genom dessa utskick går det att styra mottagaren mot ett visst beteende och de bidrar dessutom till en långsiktig kommunikation med en potentiell kund.

Syftet med Marketing Automation är att identifiera okända besökare, göra dem till affärsmöjligheter och via förutbestämda kommunikationsvägar försiktigt flytta dem framåt i köpprocessen så att de slutligen blir kunder.

Attrahera nya leads!

Vi hjälper dig att inte bara tänka till kring vad du berättar utan också hur så ökar du chanserna att få träff i sökmotorerna. Google premierar aktuellt content och innehåll som talar till läsare på deras språk. Vill du ge ditt innehåll extra kraft tar du hjälp av köpt annonsering. Sociala medier som LinkedIn, Twitter och kanske Facebook ökar räckvidden!

Möta dina besökare!

Vi hjälper dig med en hemsida som också bistår dig i kundens köpprocess och hjälper dina besökare vidare på sin köpresa. Med rekommendationer på merläsning och konkreta ”calls-to-action” uppmuntrar du dina besökare att ta nästa steg. Fånga upp värdefulla leads med relevant innehåll, en inspirerande blogg och aktuella nyheter.

Strategi

Med en väl genomtänkt strategi kan du fånga upp information om dina besökare genom att skapa olika typer av engagemangsmål där besökaren till exempel kan ladda ner publikationer, cv, whitepaper eller anmäla sig ett nyhetsbrev.

I systemet där följer man och analyserar besökarens elektroniska fotspår och håller koll på var i köpprocessen ett lead befinner sig och vilka besökare som är relevanta. Med Marketing automations låter du systemet göra jobbet åt dig!

Är du intresserad av att veta mer om Marketing Automation och hur du effektivt kan använda detta i din digitala marknadsföring? Kontakta oss för ett första möte!

Kontakta oss

Vi brinner för att hjälpa våra kunder till framgång och utveckling med hjälp av marknadsföring, design och kommunikation. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.