Grafisk manual

Att ett företag har en grafisk manual är ett viktigt verktyg i att skapa en enhetlig profil.

Att ett företag har en grafisk manual är ett viktigt verktyg i att skapa en enhetlig profil. Det innebär helt enkelt att ha en lathund för att hålla en konsekvent linje för de grafiska element som företaget bestämt sig för att använda.

Den grafiska manualen ska därmed alltid inkludera information och färdiga riktlinjer som både hjälper och vägleder den som ska utfärda ett arbete inom företaget. Manualen är alltså en viktig stomme i att ett företag kan upprätthålla sin grafiska profil. Genom den blir det enklare att vara enhetlig i hur företaget ser ut när det gäller arbetskläder, sociala medier, hemsida, trycksaker och dokument.

Konsekventa färger, typsnitt, formspråk och logotyp är avgörande för att nå ut med företagets budskap. Igenkänning på marknaden är nyckeln i att både bygga och stärka ett varumärke. Den grafiska manualen bör därför vara genomarbetad och smart. Dessutom ska den fungera både digitalt och för tryck. Detta är något som vi på Total Media & Reklam är riktiga fenor på.

Bland våra kollegor finns skickliga grafiska formgivare som kan erbjuda allt mellan att utforma skisser till traditionella trycksaker, som broschyrer och affischer. Vår spetskompetens är att på ett smakfullt sätt skapa en röd tråd åt våra kunder i deras marknadsföring. Allt från det lilla visitkortet till den allt mer omfattande hemsidan.

Tveka inte! Investera i att arbeta fram en grafisk manual som underlättar din kommunikation.

Total Media & Reklam – hjälper dig! 💙

Kontakta oss

Vi brinner för att hjälpa våra kunder till framgång och utveckling med hjälp av marknadsföring, design och kommunikation. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.