Förändring kring Google Maps på hemsidor

Utöver enkla kartvisningar via Google Maps finns en hel del andra typer av lösningar.

Det sker just nu en förändring när det gäller att använda sig av Google Maps på sitt företags hemsida, men i de flesta fall är förändringen liten.

Från och med 11 juni 2018 kommer Google att ta betalt för användning av deras kartfunktion på företagshemsidor. Dock börjar kartor upplagda på hemsidor redan nu att sluta fungera.

Nu är det inte så farligt som det låter. Det är först när ett företag kommit över 25 000 visningar per dag som det börjar att kosta pengar. Sedan kommer det att kosta 4 dollar per 1 000 visningar.

Det är inte så många företag som kommer att vara tvungna att betala, men trots det kommer Google att bjuda alla på 200 dollar/månad.

Det innebär alltså att ett företag kan ha många visningar innan det blir aktuellt att börja betala. Problemet i det hela är att alla som använder sig av Google Maps på sitt företags hemsida måste ha ett kontokort registrerat hos Google för detta, oavsett antal visningar. För de som inte väljer att registrera ett kort upphör kartan helt enkelt att fungera, vilket är det som hänt på många sidor redan nu.

Utöver enkla kartvisningar via Google Maps finns en hel del andra typer av lösningar. För en mer komplett lista samt priser, rekommenderar vi denna sida hos Venturebeat.

Kontakta oss

Vi brinner för att hjälpa våra kunder till framgång och utveckling med hjälp av marknadsföring, design och kommunikation. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig.